Pracovní montérky - funkčnost a bezpečnost na prvním místě 

Publikováno

29. Prosince 2023

Čas čtení

2- 3 minuty

Sdílet:

Pracovní montérky jsou ideálním oděvem pro práci na zahradě, v dílně či pro rekonstrukci bydlení. Patří do šatníku každého kutila i řemeslníka. Podle čeho vybírat vhodné pracovní montérky, ve kterých práce půjde od ruky? 

Výběr správných pracovních kalhot 

Moderní pracovní kalhoty pracovníkovi poskytují ochranu a umožňují volnost pohybu. Ty nejkvalitnější mají výborné vlastnosti. Poradíme, na co se při výběru vhodných pracovních kalhot zaměřit. 

Správná velikost 

Před zakoupením montérek bychom se měli změřit, abychom věděli, jakou velikost máme hledat. Je potřeba změřit tělesnou výšku, obvod pasu kalhot, obvod pasu, obvod sedu a délku kroku (vzdálenost od chodidla na vnitřní straně) až po rozkrok na vnitřní straně nohy. 

Vhodný materiál 

Na trhu se nejčastěji objevují montérky, které jsou vyrobené z bavlny, či z bavlny v kombinaci s polyesterovými vlákny, díky kterým jsou kalhoty elastické a odolné.  Vybírat bychom měli materiál, který je pohodlný a bude vhodný pro druh práce, který vykonáváme. 

Barva a design 

Montérky v dnešní době nabízí obrovské množství barev a designů. Některé firmy mohou vyžadovat určitou barvu montérek, kterými zvýrazňují logo firmy, nebo odlišují zaměstnance od sebe. 

Povaha práce a bezpečnostní normy 

Je klíčové vybrat takové montérkové kalhoty, které jsou přizpůsobeny konkrétním profesím. V případě práce s chemikáliemi bychom měli volit montérky, které jsou ochranné odolné vůči chemikáliím. Pro fyzicky náročné práce je důležité vybrat takové kalhoty, které jsou odolné proti oděru a zároveň jsou pohodlné. 

Pro práci za snížené viditelnosti, ve tmě či ve špatném počasí, je dobré zvážit, zda jsme dostatečně vidět. K tomu výborně slouží pracovní montérky s reflexními prvky. U výběru jakýchkoliv montérek je důležité si před koupí zkontrolovat, zda splňují normy, které ukládají bezpečnostní předpisy.

Kapsy 

Každý řemeslník či kutil potřebuje mít po ruce nářadí, jako je metr, šroubovák či kladivo, nebo doklady a telefon. Proto je vhodné koukat po montérkách, které mají dostatečné množství kapes, a to nejlépe se zipem, který zabrání vypadávání a ztrácení předmětů. 

Cena 

Při výběru montérek hraje klíčovou roli cena. Na trhu existuje rozsáhlá nabídka pracovních kalhot, které se pohybují v různých cenových kategoriích. Do kvalitních montérek s dlouhou životností je obvykle často investovat o něco více, než do klasických. Totéž platí i pro montérky s laclem, kde kvalita obvykle přináší vyšší pohodlí, ale s tím spojené vyšší pořizovací náklady. 

Jaké pracovní kalhoty si můžeme vybrat? 

  • Klasické pracovní montérky
  • Montérky s laclem, které pokrývají i velkou část horní poloviny těla a přes ramena mají kšandy, které zabraňují kalhotám padat. 
  • Zateplené montérky, ideální pro práci venku v podzimním a zimním období. 
  • Pracovní džíny, tedy kalhoty, které vypadají jako klasické džíny, ale nabízí pohodlí a ochranu v pracovním prostředí. 
  • Reflexní montérky, které mají na sobě reflexní prvky, které odráží světlo a díky nim jsme nepřehlédnutelní. Jsou ideální pro práci ve tmě či za špatného počasí. 
  • Pracovní kraťasy jsou výborné pro letní dny, kdy není potřeba se potit v klasických montérkách. Většinou mají dostatek kapes pro nářadí i osobní věci a jsou odolné vůči poškození. 

Pracovní kombinézy, které poskytují výbornou kompletní ochranu těla. Jsou vhodné pro pracovníky, kteří se pohybují v oblasti zemědělství, stavebnictví, průmyslu či údržbářských prací. Díky zapínání na zip nebo suchý zip je usnadněn proces oblékání a svlékání.

Sdílet:

Autor

KvalitníMontérky

Oblíbené články

10. Července 2023

Montérky

17. Srpna 2022

Jak vybrat montérky

07. Května 2022

Montérky s laclem

Kategorie

Pracovní montérky18
Podle vlastností1

Novinky do Vaší schránky

Nechte si posílat novinky o pracovních montérek.

Mohlo by vás také zajímat

Pracovní montérky   |   29. Prosince 2023   |  KvalitníMontérky

Proč si pořídit pracovní montérky s laclem?

Proč si pořídit pracovní montérky s laclem? 
V každodenním pracovním prostředí, k..

Číst více

Pracovní montérky   |   29. Prosince 2023   |  KvalitníMontérky

Jak se starat o montérky, aby vydržely co nejdéle?

Jak se starat o montérky, aby vydržely co nejdéle? 
Montérky jsou nenahraditelným..

Číst více

Pracovní montérky   |   10. Července 2023   |  KvalitníMontérky

Montérky

Pracovní montérky jsou všeobecně známou součástí velkého množství pracovních činností. J..

Číst více

Pracovní montérky   |   17. Srpna 2022   |  KvalitníMontérky

Jak vybrat montérky

Základním kritériem při výběru pracovních montérek je samozřejmě jejich funkce. Jinými s..

Číst více

Pracovní montérky   |   07. Května 2022   |  KvalitníMontérky

Montérky s laclem

Pracovní montérky s laclem jsou velmi známé a populární. Jsou praktické a mnoho lidí je ..

Číst více

Pracovní montérky   |   12. Září 2021   |  KvalitníMontérky

Montérkové kombinézy

Totální základ pracovních montérek, kalhoty. Existuje nespočet nejrůznějších variací víc..

Číst více