Proč si pořídit pracovní montérky s laclem? 

Publikováno

29. Prosince 2023

Čas čtení

2- 3 minuty

Sdílet:

V každodenním pracovním prostředí, kde jsou požadavky na výkon a bezpečnost klíčovými faktory, je důležitý výběr správného a kvalitního pracovního oblečení. Mezi oblíbené pracovní oděvy patří pracovní montérky s laclem. Tato bezpečná volba není klíčová pouze pro ochranu, ale také z hlediska pohodlí a funkčnosti. 

Výhody montérek s laclem 

Kalhoty a montérky s laclem bývají nejčastěji vyrobené z kvalitní bavlny nebo ze směsi bavlny a polyesteru. Oba tyto materiály jsou vhodné vůči oděru a potrhání. Některé modely mají zesílenou vrstvu na kolenou či speciální úpravu odolnou vůči vodě, oleji nebo ohni.

Kalhoty s laclem mají na hrudi náprsenku s velkou kapsou a kšandy přes ramena, které zabraňují padání kalhot. Chrání horní část těla před ušpiněním či poškrábáním. Lze je snadno prát, a to i při vyšších teplotách, které je zbaví větších nečistot či bakterií. 

Výhodou jsou také velké kapsy pro uložení nářadí, osobních věcí či dokumentů k práci. Do menší kapsy na laclu je vhodné ukládat mobilní telefon, klíče, či tužku. Kapsy jsou většinou uzavíratelné zipem či klopou, což brání vypadávání obsahu. 

Nabídka kalhot s laclem je široká a lze vybírat z nejrůznějších barev a designů. Některé pracovní montérky jsou reflexní pro lepší viditelnost při práci za špatného počasí či ve tmě. V nabídce máme dámské montérky, pánské montérky či zateplené montérky s podšívkou

Nevýhody montérek s laclem 

Nevýhody se u laclových montérek jen těžko hledají. Jednou nevýhodou je teplotní regulace. V letních měsících může být nošení pracovních montérek s laclem vnímáno jako méně pohodlné z hlediska velkého tepla, zejména pokud jsou vyrobené z materiálu s omezenou prodyšností. Další z nevýhod je vyšší cena. Kvalitní montérky s laclem mohou být dražší než klasické montérky, nebo jiné pracovní oblečení. 

Tipy, jak vybrat správné montérky s laclem 

    • Padnoucí střih - je důležité, aby montérky dobře seděly, neomezovaly pohyb při práci a byly pohodlné. Střih je vhodné vybírat podle vlastních preferencí a prostředí, ve kterém se pohybujeme. 
    • Materiál - montérkové kalhoty jsou většinou vyrobené ze 100% bavlny. Bavlna dobře saje pot a je prodyšná. Při výběru bavlněných montérek je klíčovým faktorem gramáž látky, která určuje sílu a odolnost materiálu. Na zimu jsou ideální softshellové zateplené montérky ze 100% polyesteru.  

  • Praktické vychytávky - jistě oceníme, pokud montérky mají spoustu kapes, jak na nářadí, tak na uložení osobních věcí. Pro pohodlí při práci mohou sloužit nákoleníky či jiné výztuže, které lze vyjmout a používat jen pouze v případě, kdy je potřebujeme.

  • Viditelnost - pokud pracujeme ve špatném počasí, v noci či v hodinách se zhoršenou viditelností, je dobré zvážit, zda jsme dostatečně vidět. K tomu slouží pracovní oblečení s reflexními prvky

Sdílet:

Autor

KvalitníMontérky

Oblíbené články

10. Července 2023

Montérky

17. Srpna 2022

Jak vybrat montérky

07. Května 2022

Montérky s laclem

Kategorie

Pracovní montérky18
Podle vlastností1

Novinky do Vaší schránky

Nechte si posílat novinky o pracovních montérek.

Mohlo by vás také zajímat

Pracovní montérky   |   29. Prosince 2023   |  KvalitníMontérky

Pracovní montérky - funkčnost a bezpečnost na prvním místě

Pracovní montérky - funkčnost a bezpečnost na prvním místě 
Pracovní montérky jso..

Číst více

Pracovní montérky   |   29. Prosince 2023   |  KvalitníMontérky

Jak se starat o montérky, aby vydržely co nejdéle?

Jak se starat o montérky, aby vydržely co nejdéle? 
Montérky jsou nenahraditelným..

Číst více

Pracovní montérky   |   10. Července 2023   |  KvalitníMontérky

Montérky

Pracovní montérky jsou všeobecně známou součástí velkého množství pracovních činností. J..

Číst více

Pracovní montérky   |   17. Srpna 2022   |  KvalitníMontérky

Jak vybrat montérky

Základním kritériem při výběru pracovních montérek je samozřejmě jejich funkce. Jinými s..

Číst více

Pracovní montérky   |   07. Května 2022   |  KvalitníMontérky

Montérky s laclem

Pracovní montérky s laclem jsou velmi známé a populární. Jsou praktické a mnoho lidí je ..

Číst více

Pracovní montérky   |   12. Září 2021   |  KvalitníMontérky

Montérkové kombinézy

Totální základ pracovních montérek, kalhoty. Existuje nespočet nejrůznějších variací víc..

Číst více